БАЛКАНСКИ ПЪТЕШЕСТВИЯ – НЕПОЗНАТИТЕ СЪСЕДИ

Продължителност: 2 дни / 1 нощ


Дати на отпътуване:Цена от: 139лв.Дата Цена Запитване
ДЖЕРДАПСКА КЛИСУРА – ГОЛУБАЦ – МАЙДАНПЕК 
1 ден 18.09.2020г. Мездра –Враца – Брегово- Кладово - Голубац – Майданпек. Тръгване от Мездра в 04.00ч. през ГКПП –Брегово пътуваме към гр.Кладово – Р.Сърбия. Кратка разходка в центъра на града, свободно време за снимки и  шопинг. Отпътуване през долната част на Джердапската клисура по древния Траянов път към гр. Голубац. Пътуване по брега на река Дунав  през най-красивата и най-голямата клисура в Европа - Джердапска клисура при нейната най-голяма  речна дълбина - Казаните. Фото-пауза в най-тясната и опасна зона – наречена  "Дунавския Гибралтар".
По време на пътуването има възможност за посещение на откритата  галерия "Огън-дърво-камък" - Капетан Мишин брег от брега на която се открива зешеметяваща  и впечатляваща гледка към Дунава  и клисурата и всичко това гарнирано с чаша домашно кафе и сладки. По желание и достатъчно време посещение на археологически музей Лепенски вир, единственият в света музей на открито от времето на стария неолит. Тук са разкрити селища и култови сгради, датиращи от 7000 години преди Христа. 
Пътуването продължава към Голубац  до който се намира едноименна крепост от римско време. Тази крепост е българско владение от времето на Крум най рано през 803 и през Средновековието често премина от български в сръбски ръце и обратно, разглеждане на Голубашката крепост.Свободно време за разходка и снимки. Отпътуване за Майданпек – настаняване в хотел. Организирана сръбска вечеря с музика и неограничено количество местен алкохол и безалкохолнинапитки  в ресторанта на хотела. Нощувка.
2 ден 19.09.2020г.Закуска. Запознаване с  град Майданпек - "златният град" на Сърбия с най-голямата изкуствено създадена котловина в Европа, най-голямата открита медна мина на Стария континент, в която се добиват още злато и сребро, и най-впечатляващата индустриална гледка. Посещение на мините и запознаване с древните методи за добиване на благородни метали/анимация/.Възможност за снимки с най-големите камиони за пренос на руда в света – холпаци с капацитет 190 тона руда и дъмпери, които могат да превозват до 170 тона.
Посещение на най-красивата и известна до Майданпек пещера - "Райкова", уредена за туристи почти 2 км. с богати сталактити и сталагмити.
След обяд отпътуване за гр.Зайчар, по пътя има възможност да се посети и разгледа  античния комплекс Феликс Ромулиана, състоящ се от останките на късноримския укрепен дворец и същевременно мемориален комплекс на римския император Галерий. Площта му е 6,5 хектара, а изграждането му е поръчано от император Гай Валерий Галерий Максимилиан в края на III и началото на IV век. Наричал се е Феликс Ромулиана, по името на майката на императора. Пристигане в град Зайчар,кратка разходка в центъра на града, свободно време за снимки, шопинг и хапване.След обяд  тръгване към България. Вечерта приститане в Мездра.

 
 • Транспорт с комфортен туристически  автобус;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в района на Майданпек;
 • Празнична вечеря в ресторанта на хотела с неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни  напитки, местно производство и жива музика;
 • Туристическа програма в  Кладово ,Майданпек и Зайчар.
 • Посещение на Феликс Ромулиана;
 • Посещение на археологически музей Лепенски вир;
 • Посещение на открита галерия "Огън-дърво-камък" - Капетан Мисин брег;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Мед. застраховка на ЗАД "Армеец" с асистанс с покритие 5000 евро.
 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси за посещаваните обекти:
 Приблизителни цени на входните такси:
            - Музей на открито „огън-дърво-камък” – Капетан Мисин брег- 4 евро
            - Музей Лепенски вир – 450 RSD
            - Голубацка град –600 RSD,Пенсионери – 300RSD, до 18г- безплатно
            - Райкова пещера – 250 RSD
            - Античен град Феликс Ромулиана – 300 RSD
 
 
 

Дестинации

Всички дестнации

Новини

Бюлетин