Великден в Охрид

Продължителност: 4 дни / 3 нощи

Вид транспорт: Автобус Автобус

Маршрут: Враца - Мездра - София - Охрид - Скопие - София - Мездра - Враца

Дати на отпътуване: 22.04.2022Цена от: 205лв.Дата Цена Запитване
22.04.2022 - 25.04.2022 от 205 лв. запитване
Програма
ВЕЛИКДЕН В ОХРИД 

1 Ден / 22.04.2022
Отпътуване в 05:30 ч. от Враца и Мездра, в 07.30 ч. от автогара Сердика от София. Отпътуване за Охрид. Пристигане и настаняване в хотел. Пешеходна разходка в Стария град с разглеждане на: църквата „Света София” - най-голямата средновековна църква в областта, църквата  „Света Богородица Перивлепта” посветена на Дева Мария, амфитеатъра, крайбрежната улица на  Охридското езеро, което е  най-дълбокото в Европа и според  учените е и най-старото на континента. Запазвайки  уникалната водна екосистема с повече от 200 застрашени вида от световна значимост, езерото е обявено за част от световното природно наследство на ЮНЕСКО през 1979 г., Самуиловата крепост и църквата Св. Климент Охридски (отвън). Свободно време. Нощувка. 

2 Ден / 23.04.2022
Закуска. Екскурзия до Билянините извори и манастира „Свети Наум” - един от най-красивите в цяла Македония. Основан е през  910 г. от Свети Наум, но сегашната сграда е построена в 16 в. От първоначалната църква е запазен малък параклис с гроба на Свети Наум, където можете да чуете все още ударите на сърцето му. По път спиране и разглеждане на „Музеят на водата“ посветен на живота на жителите на рибарското селище, съществувало от преди 3 хил. години. Вътре в къщите са разположени: дървени мебели, животински кожи, глинени и керамични съдове, инструменти за риболов и други. Връщане в Охрид. Свободно време. По желание вечеря в ресторант с музика. По желание вечерно посещение на църква с Великденска литургия. Нощувка.

3 Ден / 24.04.2022
Закуска. Отпътуване за Битоля. Пешеходна обиколка с разглеждане на часовниковата кула, която е символ на града, широк сокак, църквата Св. Димитрий – построена през 1830 г. с даренията на местни търговци и занаятчии и е с невероятно красиви икони и фрески, епископски трон изработен изцяло от дърво и арка с издялани фигури на Исус и апостолите. Посещение на античния град „Хераклея Линкеститс“, център на римската култура в Македония. Основан в средата на IV век пр.н.е от Филип II Македонски. Градът е развит военно-стратегически център и рапзоложен на най-важната пътна артерия по това време Виа Егнация. В Хераклея са открити колони с почетни паметници, базилика, римска баня, градска чешма, театър и др. Днес е важна археологическа находка и място за културни прояви. Връщане в Охрид. Нощувка.

4 Ден / 25.04.2022
Закуска. Отпътуване за Скопие. Свободно време около 2 часа в центъра на града. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта. 

Цена:
хотел На човек в двойна/тройна стая Единична стая Дете от 0-5,99 г., с двама възрастни в една стая Дете от
06 – 11,99 г., с двама възрастни в една стая
Montenegrin Inn 3* 205 лв. 280 лв. 120 лв. 165 лв.

Условия:                                  
Цената на екскурзията е валидна при 35 пълно платили туристи. 
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.
Децата ползват намаление само като трети човек в стая.
За пътуване до Р. Македония се изисква валидна лична карта или  валиден  международен паспорт. 
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител и ксерокопие. 

Резервации:
При резервация се плаща  20% от стойността на екскурзията.
Пълно плащане 20 дни преди датата на отпътуване.

Ковид 19 - Ограничителни мерки за влизане в страната спрямо български граждани 
От 1 септември 2021 г. всички лица, независимо от тяхното гражданство ще бъдат допускани на територията на Република Северна Македония след представяне на съответния ГКПП на някои от документите:
1.Сертификат/потвърждение за извършена имунизация (ваксинация) срещу вируса SARS-CoV-2, поставени  най-малко две дози; 
2.Сертификат/потвърждение за преболедуван КОВИД-19 през последните 45 дена, считано от деня на оздравяване; 
3. Негативен резултат от RT PCR SARS-CoV-2 тест, направен 72 часа преди влизане на територията на Република Северна Македония;
4. Негативен резултат от бърз антигенен тест, направен 48 часа преди влизане на територията на Република Северна Македония;
Изискваните документи /сертификати или потвърждения/  по т. 1, 2, 3, 4 няма да се отнасят за лица, ненавършили 18 г. 
-  Изключение от изискването за представяне на документ по т. 1, 2, 3, 4 ще бъде правено за всички граждани, преминаващи групово или индивидуално транзит през РСМ, за което на съответния ГКПП, същите са задължени да подпишат декларация, доказваща целта на пътуване /транзитно преминаване/.
Гражданите на РСМ, завръщащи се след 1 септември 2021 г., които не предоставят на вход в страната потвърждение за извършена имунизация, резултат от негативен PCR тест или документ за преболедуван КОВИД – 19, ще бъдат поставени под карантина в домашни условия за срок от 7 дена, с решение на държавния санитарен и здравен инспектор.
При влизане/излизане от територията на страната всички лица над 18 г. е необходимо представят сертификат за ваксинация, удостоверение за преболедуван COVID в последните 45 дни, смятано от деня на оздравяване или негативен PCR – тест в рамките на 72 часа преди влизане/излизане от РСМ. При излизане от територията на страната се приема и бърз антигенен тест, в случай че изследването е проведено в рамките на 48 часа.
 
Допълнителни екскурзии
 • Допълнителни екскурзии с местен екскурзовод (записват се от България) – осъществяват се при минимум 20 човека. Децата ползват 50 % намаление от цената на възрастен. 
  • Екскурзия до Св. Наум – 15 лв. възрастен
  • Екскурзия до Битоля и античен град „Хераклея Линкестис“ (вх. билет не е включен) – 30 лв. възрастен 
 • Транспорт с автобус;
 • 3 нощувки в хотел 3* в центъра на Охрид;
 • 3 закуски;
 • Пешеходна обиколка в стария град на Охрид;
 • Посещение на гр. Скопие;
 • Медицинска застраховка с ЗК Лев Инс с покритие 5 000 евро;
 • Представител по време на пътуването от фирмата.
 
 
 • Входни такси на музеите
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г.
 • Застраховка отмяна на пътуване, според условията на ЗК Лев Инс
 • Допълнителни екскурзии с местен екскурзовод (записват се от България) – осъществяват се при минимум 20 човека. Децата ползват 50% намаление от цената на възрастен. 
  • Екскурзия до Св. Наум – 15 лв. възрастен
  • Екскурзия до Битоля и античен град „Хераклея Линкестис“(вх.билет не е включен) – 30 лв. възрастен 
  • Вечеря в ресторант с жива музика - очаквайте цена

Дестинации

Всички дестнации

Новини

Бюлетин