Виетнам - новото лице на Индокитай

Продължителност: 11 дни / 8 нощи

Вид транспорт: Самолет Самолет

Маршрут: София – Доха – Ханой – Залива Халонг – Хуе - Дананг – Хой Ан – Ба На - Хо Ши Мин – Делтата На Меконг – Хо Ши Мин – Доха - София

Дати на отпътуване:Цена от: 0лв.Дата Цена Запитване
Програма
1-ви ден 
Среща на летище София и полет с катарските авиолинии през Доха за Ханой в 12:25ч.

2-ри ден Ханой (вечеря)
В 07:40ч. кацане на летище Ной Бай във виетнамската столица. Ханой буквално означава „град между две реки”. Той е втори по големина след Хо Ши Мин (Сайгон). Градът е с много зеленина, сенчести булеварди, водни площи и прекрасна френска колониална архитектура. Ханой се слави с отлични ресторанти, предлагащи виетнамска, западна и друга азиатска кухня.
Посрещане от партниращата виетнамска агенция (при възможност трансфер до хотела). След кратка почивка следва полудневен тур на виетнамската столица, по време на който ще видим главните културни и исторически забележителности: площад Ba Dinh, на който се намира мавзолеят Хо Ши Мин – ще разгледаме мавзолея отвън, както и къщата на Хо Ши Мин; Храма на литературата, който подслонява първия Имперски университет на Виетнам - построен през 1070г. от император Лай Тан Тонг; известната „Едноколонна“ пагода и др. Ще остане и свободно време за пазар и контакти с местните хора. Настаняване в хотел. Нощувка в Ханой.

3-ти ден Ханой – круиз в залива Халонг (закуска, обяд, вечеря)
След закуска в хотела се отправяме към залива Халонг - едно от седемте природни чудеса на света, под егидата на ЮНЕСКО от 1994г. Качване на круизен кораб, с който ще обиколим залива. Ще видим уникално красиви пещери и причудливи малки скални островчета – над 2000 на брой, стърчащи от изумрудените води на залива. Всяко от тях е наименовано според формата си. Някои от островите са дом на цели плаващи селища на местни рибари. Прекрасната природа и плитките лазурни води на залива галят погледа и предлагат спокойствие и отмора.
Нощувка на борда на круизния кораб.

4-ти ден Залива Халонг – Ханой - Хуе (закуска, обяд/вечеря)
Късна закуска и напускане на кораба. Около обяд трансфер с автобус до Ханой. Свободно време. Трансфер до летището и вечерен полет за Хуе. След пристигане трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

5-ти ден Хуе (закуска, вечеря)
След закуска целодневна програма в Хуе. Градът е бил феодална столица на Виетнам от 1802г. до 1945г. по време на управлението на династията Нгуйен. Известен е с великолепните си архитектурни паметници – крепости, дворци, гробници, пагоди и храмови комплекси на фона на зеленината по бреговете на Парфюмената река. Всичко е изградено в хармония с природата и според приципите на Фен Шуи. Гробницата на крал Ту Дук (1848-1883г.) е сред най-красивите постройки от времето на диснастията Нгуйен. Намира се сред борова гора на около 8 км от Хуе. Тя е последният дом на Ту Дук – най-дълго управлявалия владетел от династията. Изграждането на гробницата започва през декември 1864г. и завършва през 1867г. Ще посетим старата кралска крепост (Цитадела) от 1805г. на северния бряг на Парфюмената река. Тя огражда т.нар. „Забранен пурпурен град“, който е представлявал кралска резиденция. Със своите над 100 сгради, плащади и укрепления това е едно от най-интересните места за посещение в Хуе. Нощувка.

6-ти ден Хуе – Хой Ан (закуска, вечеря)
Рано сутринта отплаваме с корабче по Парфюмената река, за да достигнем Пагодата Тиен Му и после до гробницата на крал Мин Манг. Пагодата Тиен Му датира от 1601г. и е сред най-известните архитектурни паметници на Виетнам. Забележителна е 7-етажната кула с осмоъгълна форма – Фуок Дуйен - висока 21 метра. Тя се е превърнала в неофициален символ на Хуе.
Гробницата на Мин Манг (управлявал в периода 1820-1840г.) е може би най-величествената кралска гробница в страната. Оттам продължаваме с автобус към Хой Ан. Пътят ни минава през прохода Хай Ван – на виетнамски името се превежда като проход на океанските облаци. Той е разположен на магистрала 1 между Хуе и Дананг. От него се разкрива внушителна гледка към крайбрежните планински вериги, спускащи се стръмно в морето. В миналото проходът Хай Ван често е бил място на битки между различните народи, населяващи района. След това ще посетим музея Шам в Дананг. В него е изложена богата колекция от над 300 предмети, свързани с това своеобразно древно изкуство. Най-старите от тях са още от 4-и в.н.е. Настаняване в хотел в Хой Ан. Нощувка.

7-ми ден Хой Ан (закуска, вечеря)
Градът е известен като старо търговско средище за китайски, японски и европейски мореплаватели. Разположен е на двата бряга на река Ту Бон. От 1999г. е в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Пешеходната разходка започва от Музея за история и култура, където ще се запознаете с историята на този живописен и спокоен град. Продължаваме към пазара, който е доста по-автентичен от подобни такива в големите виетнамски градове. Минавайки по главната улица достигаме до Китайската зала от 1697г. – мястото, където някога се събирала китайската общност Фуджиен.
Покрай тесните улички до бреговете на реката се редуват стари къщи, красиво реставрирани и превърнати в магазинчета, украсени с цветни фенери в различни форми. Следващата спирка е Японския покрит мост – строен в началото на 17в. от японски търговци, които някога се установили в града. Този мост сега е символът на Хой Ан. Накрая на обиколката ще посетим типична старинна местна къща. Следобед с корабче ще отидем до Кам Ким – дърводелско селце, където местните хора още произвеждат рибарски лодки по стара технология от началото на 18-и в. В съседното село Тан Ха ще видим как от глина се правят предмети за ежедневна употреба. Връщане в Хой Ан. Нощувка.

8-ми ден Хой Ан - Ба На - Хо Ши Мин/Сайгон (закуска, обяд)
В 07:30ч. отпътуване към хълмовете Ба На, намиращи се на около 30 км от Дананг. С лифт ще се издигнем до върха преминавайки над буйни тропически гори и водопади. Горе ще имате възможност да се разходите по Златния мост – най-новата туристическа атракция на Виетнам, и да се насладите на невероятната гледка, която се разкрива от там. Мостът представлява уникална конструкция, държана от две гигански ръце и подобно на златна нишка се вие между върховете на хълмовете. След това ще посетим Цветната градина на любовта и ще разгледаме пагодата Лин Унг. Останалото време ще прекараме с игри и забавления в най-големия увеселителен парк на Виетнам – Fantasy Park и т.нар Френско село. Връщане в Дананг и трансфер до летището. Вечерен полет за Сайгон. Пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.

9-ти ден  Хо Ши Мин – делтата на Меконг – Хо Ши Мин (закуска, обяд/вечеря)
Закуска. Целодневна екскурзия из делтата на р.Меконг – обширна територия на 70-80 км от Хо Ши Мин на границата между морето и сушата, пресечена от безбройни канали.
С лодка ще достигнем до плаващия пазар Кай Бе, където търговци с големи лодки предлагат стоката си – всеки специализиран за определени видове плодове или зеленчуци. Пътувайки по тесните канали на делтата ще спираме на малки островчета с овощни градини и занаятчийски работилници, за да се запознаете от близо с живота на местните хора. Следобед връщане в Хо Ши Мин. Нощувка.

10-ти ден Хо Ши Мин – отпътуване (закуска)
Закуска. Полудневен тур на Хо Ши Мин (по-рано наричан Сайгон) – най-големия град на Виетнам с население над 8 млн.души. Градът се развива с бързи темпове и напоследък все повече модерни сгради и небостъргачи доминират облика му. Наред с тях са запазени доста архитектурни образци от периода на френското колониално управление. Ще разгледаме Двореца на обединението (бившия президентски дворец), Музея посветен на Виетнамската война, Централната поща, Катедралата Нотр Дам - построена в периода 1863-1880г. изцяло с материали, внесени от Франция, също така сградата на Операта и на Кметството. Свободно време за разходка по търговската улица Dong Khoi (бивша Rue Catinat) и пазара Бен Тан. Следобяд трансфер до летището. В 19:15ч. полет през Доха за България.

11-ти ден
Пристигане в София в 11:25ч.
 

Настаняване/ Дата

11.11 - 21.11.2021

14.02 - 24.02.2022

Възрастен в двойна стая 3485 лв.
Единична стая 3975 лв.
 

Забележка:
 • Минимален брой участници за осъществяване на програмата – 15 човека.
 • В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията в срок до 20 дни преди отпътуване.

Условия за записване и начин на плащане:
 • Депозит: 800 лв. на човек
 • Доплащане на останалата сума – 45 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи:
 • Задграничен паспорт с минимум 6 месеца валидност от датата на връщане;
 • Лични данни, необходими за входно-изходните визи;
 • 2 цветни снимки (4 х 6см), направени не повече от преди 1 год. – на светъл фон, лице снимано фронтално, с открита глава, без тъмни очила.
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение;
 • Няма изисквания за задължителни ваксинации за посещаваните страни.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
 • До 45 дни преди отпътуване – без неустойка;
 • От 44 ден до 35 ден преди отпътуване – неустойка в размер на депозита;
 • От 34 ден до 30 ден преди отпътуване – внесените суми до момента;
 • От 29 ден до 15 ден преди отпътуване – неустойка в размер 80% от пакетната цена;
 • При 14 и по-малко дни преди отпътуване (включително неявяване) – 100% неустойка;

Допълнителна информация:
 • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,65 BGN = 1 USD и 1,96 BGN = 1 EUR. При промяна на обменния валутен курс с повече от 0,05 BGN в периода до началото на туристическото пътуване, *Туроператорът си запазва правото за преизчисляване на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
 • Агенцията си запазва правото на промени в програмата при промяна в полетното разписание, закъснение или анулация на полети.
 • Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
 • Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.
 • Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100003627/20.12.2021 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43
 • Самолетен билет на Qatar Airways с включени летищни такси: София –Доха - Ханой/ Хо Ши Мин – Доха – София;
 • Самолетни билети Ханой - Хуе и Дананг – Хо Ши Мин с включени летищни такси;
 • Чекиран багаж по вътрешните полети до 20 кг.;
 • 8 нощувки със закуски както следва: 1 в Ханой, 1 на борда на круизен кораб в залива Халонг, 2 в Хуе, 2 в Хой Ан и 2 в Хо Ши Мин;
 • 9 обяда/вечери (без включени напитки);
 • Трансфери с климатизиран автобус по програмата;
 • Местен екскурзовод на руски/немски език;
 • Водач на групата от България;
 • Входни такси за всички посещавани обекти по програмата;
 • Необходимите документи-писма за получаване на виза на летището;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR;
 • Виза за Виетнам – 25 USD (заплаща се на място);
 • Такса обработка на документи за виза – 25 лв.;
 • Такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – около USD 5 на ден;
 • Хранения невключени по програмата;
 • Напитки по време на храненията;
 • Лични разходи;
 • Доплащане при група от 10 до 14 човека – 150 лв на човек
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 22лв
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация)

Дестинации

Всички дестнации

Новини

Бюлетин