Доломитите – на крачка от Небесата С Посещение на Тренто – Болцано – Мерано – Мадона до Кампильо, Каортина д‘Ампецо, Земните пирамиди, Колоните в Ритен, Мармолада

Продължителност:

Вид транспорт: Автобус Автобус

Дати на отпътуване:Цена от: 920лв.Дата Цена Запитване
 1 Ден – Враца -  Мездра - Загреб
Отпътуване от Враца  за Загреб в 05:00ч, от Мездра в 05:30 от София в 07:00/ Нощувка в Загреб.
2 Ден – Загреб – Доломитите - Тренто
Закуска. Всеки път Загреб впечатлява приятно – с оживения си централен площад,”сърцето на града” и открития пазар “Долац”, с историческите си забележителности в Горни град. Туристическа обиколка на Загреб.
Отпътуване за Италия.
Следобед пристигане в района на Доломитите – “Най-красивите планини на света”- така възкликват повечето туристи, застанали пред гигантските скали на Доломитите. Сравнени с други планини, Доломитите са по-светли, по-живописни, по-монументални. Най-отличителните и красиви планини в Италия. Изумителната красота на суровите скалисти върхове, наподобяващи приказни кули,и зъбери на вкаменени замъци е причина Доломитите да са обявени от ЮНЕСКО за част от световното културно и природно наследство.Настаняване в хотел в района на Тренто. Нощувка.
3 Ден  Тренто- Мадона ди Кампильо – Тренто
Закуска. Туристическа обиколка на Тренто- Palazzo Municipale, Palazzo Pretorio, Катедралата и Замъка Бонсилио.
Следобед екскурзия до Мадонна ди Кампилио – един от най-известните курорти, пленил с красотата си Император Франц-Йозеф и Сиси. Разходка, свободно време.
Вечерта връщане в хотела. Нощувка.
4 Ден – Болцано – Мерано
Закуска. Отпътуване за Болцано. Туристическа обиколка на Болцано – Централният площад и площада на Кметството, Готическата катедрала, посветена на “Успение Богородично”. Разходка по оживените улици -  Via dei Portici,под аркадите й откриваме поредица елегантни, традиционни и модерни магазини, разположени под пищно декорирани с барокови фасади  и еркери сгради, Via dei Bottai – една от най-типичните улици в историческия център с многобройни занаятчийски дюкянчета, тук се намира и Максимилианхаус, където са били канцелариите на Император Максимилиан.
Изкачване с панорамен лифт до прочутия природен феномен „Земните пирамиди”, намиращ се на 900м над града, разкриват се величествените върхове на Доломитите. Отправяме се към едно от чудесата на Италия, природния феномен Колоните в  Ритен – разкрива се вълнуваща гледка - над дърветата се извисяват заоблени камъни, пазещи крехко равновесие върху назъбени глинено-скални стълбове, някои с височина над 30 метра. Каменните "шапки" и стълбовете под тях са се образували по време на ледниковата епоха, вследствие движението на ледниците и натрупването на скална глина.
Следобед продължаваме за Мерано .Най-популярният планински курорт в миналото, „наричан южният балкон на Хабсбургската Империя”, впечатляващ с Kurhaus  в стил Belle époque. Разходка и следобедни палачинки, традиционни за района.
Нощувка в района на Malga Ciapela, в подножието на най-високия връх Мармолада.
5 Ден Мармолада
Закуска.  Днес ще се насладим на най – големия доломит Мармолада, най-високият масив на Доломитите. От Малга Чиапела с кабинков лифт Стрела към Небето. Невероятно изживяване, наслада, съчетала необятната природа и иновативните техники, за да пресъздадат  ледени картини и пейзажи.
Ще преминем през няколко междинни станции, една от които е Сераута, се достига до станция Пунта Рока (3269 м), където от панорамната тераса при ясно време ще можете да се възхитите на гледката, която се открива и остава в подножието. В малката пещера в близост има статуя на Дева Мария, осветена от папа Йоан Павел II. До ледника, който остава в близост, могат да се използват панорамните асансьори. След това преживяване групата ще слезе с кабинковия лифт обратно до  Малга Чиапела и ще има възможност да се направят още панорамни снимки. Фотопауза в Каназей – столицата на снежните спортове.
Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.
6 Ден – Кортина д‘ Ампецо - Триест
След закуска се отправяме към Кортина д‘Ампецо – най-шармантото място в Доломитите, кралицата на Доломитите, прочут Олимпийски курорт, разположен в подножието на доломита Монте Кристало („Планински кристал“) сред величествените планински върхове, зелени долини и романтични пейзажи в комбинация с вековни традиции и гостоприемство правят това място незабравимо. Наричат Кортина д‘Ампецо зимният Сен Тропе.
Продължаваме за Адриатическото крайбрежие и Триест. Нощувка в района.
7 Ден Триест
Закуска. Посещение на замъка Мирамаре. Разходка в Триест. На обяд отпътуване за България.
8 Ден - България
Пристигане в България.
  • 6 нощувки със закуски в хотели 2-3* с настаняване в двойни и тройни стаи :  две в Тренто, две в района на Мармолада, по една в Загреб и  една в района на Триест
  • транспорт с лицензиран  автобус ( климатик, видеосистема, минибар)
  • екскурзовод на български език
  • Екскурзия до Мадона ди Кампильо – 20 евро
  • Кабинков лифт до Земните пирамиди – 10 ЕUR
  • Входни такси за музеи и други мероприятия
  • Доплащане за единична стая – 120 Евро
 

Дестинации

Всички дестнации

Новини

Бюлетин