Екскурзия в Йордания – Петра и пустинята Вади Рум

Продължителност: 4 дни / 3 нощи

Вид транспорт: Самолет Самолет

Маршрут: Акаба - Вади Рум - Петра

Дати на отпътуване:Цена от: 0лв.Дата Цена Запитване
Програма
Йордания - екзотична, красива, модерна, разнолика, гостоприемна държава, която пленява всеки посетител с топло отношение и превъзходна кухня. От древността до днес е била дом на няколко древни царства. Повлияни от арабската култура, ще станем свидетели на древна архитектура с множество запазени артефакти. Безпорен феномен  е древния град столица на набатеите - Петра. Непознат на западния свят в продължение на стотици години, розовочервеникавият град някога е процъфтявал като важна търговска точка. Обграден от високи планини и достъпен през тясно дефиле забележителните му изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. Дали заради историята, дали заради климата, дали заради благоухания аромат на арабски подправки и националния ястия, дали заради неустоимото кулинарно изживяване Йордания, трябва да се посети поне веднъж в живота! Елате и се насладете.

ПРОГРАМА:

ДЕН 1: София - Акаба

Среща на летище София и полет за Акаба, Йордания. Пристигане на летището в Акаба. Трансфер и настаняване в хотел.
Вечерна разходка.
Нощувка.
 
ДЕН 2: Акаба - пустинята Вади Рум
Закуска. Предстои ни вълнуващ ден в пустинята Вади Рум - лунната долина на Йордания. Трансфер и настаняване в пустинен камп. Предстои ни 4 часово джип сафари /вкл. в цената/.
Пътувайки навътре в пустинята, сякаш рязко попадаме на Марс. Пясък, прахоляк, тук-там растение и веднъж на няколко километра - дърво. И огромни величествени скали отвсякъде. Това е Вади Рум!
Първата ни спирка ще бъде червената, пясъчна дюна. Ще се събуем боси и усещайки финия пясък под краката си ще я изкачим. Гледката от върха е...сюрреалистична.
Ще продължим към каньонът Хазали. Това е едно от най-известните места в пустинята Вади Рум. Дълбок е по-малко от 100 метра. Вътрешните му стени са покрити с множество набатейски и ислямски надписи, както и скални рисунки. За съжаление, с течение на времето, надписите са трудно забележими.
Ще видим още Седемте стълба на мъдростта и скалния мост Бурда.
Ще имаме възможност да яздим камили /заплаща се на място/ и ще посетим бедуинско селище. В пустинята Вади Рум живеят няколко хиляди бедуини, които рядко се застояват на едно място. Те са единствените постоянни жители на тази негостоприемна среда.
Пустинята Вади Рум е била "декор" на много холивудски филми като "Лорънс Арабски", "Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход" и "Трансформърс". За да станем част от всичко това, ще посетим мястото, където е сниман филма "Марсианецът" с Мат Деймън.
Връщане в пустинния камп и свободно време за почивка. Вечеря.
Нощувка.
 
ДЕН 3: Вади Рум - Петра
Закуска. Днес ще отпътуваме за Вади Муса, където ни предстои целодневна екскурзия до скалния град Петра - едно от Новите седем чудеса на света. Наричан е още "Розовия град", заради естествения розово-червен цвят на скалите. Забравена за векове, Петра е "преоткрита" от швейцарския пътешественик и изследовател Йохан Буркхард през 1812 г. Дотогава древните руини са били известни само на бедуините, които го наричали "Изгубеният град".
В миналото Петра е била един от най-богатите градове в света. Градът, изсечен в скалите преди хилядолетия, е бил кръстовище на важни търговски пътища. Наличието на вода го превръща в оазис и център на загадъчната номадска абатейска цивилизация. Петра изумява с изсечени в скалите над 4000 фасади, улици, колони, портали, гробници и паметници, издялани по непозната технология, директно в планината.
За да стигнем до Петра ще преминем през дългия над километър каньон Сик. Пътуването е повече от вълнуващо. Веднага след като излезем от него, пред нас ще се открие величествената Съкровищница.
Ще преминем покрай Римския амфитеатър със 7000 седящи места, Византийската църква с красивата цветна мозайка, царските гробници, пазарите, храмът на крилатия лъв и ще стигнем до Манастира - една от най-внушителните постройки в комплекса.
Нощувки.
 
ДЕН 4: Петра - Акаба - София
Закуска. Трансфер до Акаба. Свободно време за плаж и релакс или по желание /срещу допълнително заплащане/ разходка с корабче в Червено море.
Трансфер до летището и полет за София.
Пристигане на летище София.

Застраховка „Отмяна на пътуване“:
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 2% и 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.
 
В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • Самолетени билети София – Акаба – София с вкл. 7 кг ръчен багаж
 • Всички летищни такси
 • Всички трансфери по програмата
 • 1 нощувка със закуска в Акаба
 • 1 нощувка със закуска, обяд и вечеря в пустинята Вади Рум
 • 1 нощувка със закуска в Петра
 • 4 часа джип сафари в пустинята Вади Рум
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"
 • Водач на български език
 
В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • Допълнителни екскурзии /по желание/
 • Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
 • Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи
 • Лични разходи /телефонни разговори, мини-бар, градски транспорт и др./
 • Неупоменати в програмата услуги
 • Застраховка „Отмяна на пътуване"
 
ДАТИ И ЦЕНИ:
Дата Цена на възрастен в двойна стая Цена на възрастен в единична стая
17.01.2021 – 20.01.2021 582 евро 687 евро
21.02.2021 – 24.02.2021 582 евро 687 евро
21.03.2021 – 24.03.2021 582 евро 687 евро

ХОТЕЛИ:
 • Акаба - 1 нощувка със закуска в хотел Plaza Maswada 3* или подобен
 • Вади Рум - 1 нощувка със закуска, обяд и вечеря в Hasan Zawaideh Camp или подобен
 • Петра - 1 нощувка със закуска в хотел Amra Palace International 3* или подобен
 
ВАЖНО:
 • При наличие на промяна на летищните такси цената ще бъде актуализирана
 • Няма задължителни имунизации и други здравни изисквания
 • Категоризацията на хотелите /понякога/ се различава от тази в Европа
 • Добре е да се носят леки, удобни и светли дрехи и обувки
 • Препоръчително е да имате слънцезащитни кремове и репеленти против насекоми
 • При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане!

Дестинации

Всички дестнации

Новини

Бюлетин