ЕСКИШЕХИР – ВЕНЕЦИЯ НА ИЗТОКА

Продължителност: 3 дни / 4 нощи

Вид транспорт: Автобус Автобус

Дати на отпътуване: 05.05.2023, 25.05.2023Цена от: 369лв.Дата Цена Запитване
05.05.2023 - 07.05.2023 от 415 лв. запитване
25.05.2023 - 27.05.2023 от 415 лв. запитване

Маршрут: София – Пловдив – Бурса – Ескишехир – София

Дати на отпътуване: 16.03. – 19.03. 2023

4 дни / 3 нощувки / 3 закуски

1-ви ден: Отпътуване от София в 05.30 ч. от автогара Сердика в 6.30 ч. от бензиностанция Shell – Пазарджик; в 07.15ч. от Пловдив от бензиностанция OMV до х-л Санкт Петербург. Преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле и продължаване към Бурса – градът изпълнен с градини и паркове и наричан още „Зелената Бурса“ или „Зеленият рай“. Късно следобяд пристигане и разглеждане на забележителностите на Бурса – Керван сараите в центъра на града и най-голямата джамия – Улу Джами – с 20 блестящи малки купола и забележителен шадраван (фонтан) във вътрешната и част. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

2-ри ден: Закуска. Отпътуване за град Ескишехир – известен още като Турската Венеция, който е разположен на река Порсук и е известен като родното място на Настрадин Ходжа, който със своята хитрост и шеги се е превърнал в емблема на Турския фолклор. Разглеждане забележителностите на Ескишехир – етнографския комплекс „Одунпазаръ“ (входната такса се заплаща допълнително), Куршунлу джамия; музея на восъчните фигури (входната такса се заплаща допълнително), парка „Кент“ с изкуствен плаж. През града живописно се вие река Порсук и около нея са изградени 6 прекрасни парка с езерца и многобройни забавления, вечер пък мостовете над реката се превръщат в цветна феерия. Свободно време за разходка в града и възможност за разходка с гондола по изкуствено прокопаните канали на реката. Настаняване в хотел. Нощувка.

3-ти ден: Закуска. Свободно време или по желание (срещу заплащане) полудневна екскурзия до парка „Сазова“, където са впечатляващият приказен замък, напомнящ за Дисниленд; азиатският Миниатюрк с 32 макета; най-новият зоопарк „Ескишехир“ с 234 обитатели, построен през 2017 г. – на територията на зоопарка има Тропически изследователски център, Японска градина, Къща на папагалите и др. Посещение на най-големият МОЛ в града – „Еспарк“. Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден: Закуска. Отпътуване за България.Посещение на Перилната борса град Одрин за кратка почивка. Късно вечерта пристигане в София

*За качване от Мездра и Враца доплащане 20лв*

Транспорт с лицензиран автобус 3*

3 нощувки със закуски в хотел 3* – 1 в Бурса и 2 в Ескишехир
Посещение на МОЛ Еспарк

Посещение на Перилната борса в град Одрин
Водач от агенцията
Пътни и гранични такси
Медицинска затраховка

Входни такси на посещаваните обекти

Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 г. до 74г. – 4.00 лв. (задължително доплащане).

Лица над 74 г. се задължават сами да направят мед. застраховка и да я представят на туроператора.

Разходи от личен характер

Застраховка “Отмяна на пътуване” – по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания

Допълнителни екскурзии:

посещение на парка „Сазова“ – 10 евро на възрастен; 8 евро на дете до 10 г. като цената включва трансфер и паркинг (без включени входните такси на обектите в парка и зоопарка: пиратски кораб – 3 лири ; Замъка – 10 лири; зоопарк – 10 лири; разходка с корабче в реката – 8 лири; гондола – 40 лири за 4 човека)

PCR/ Aнтигенен тест на преференциални цени при заминаване и пристигане в България (ако е необходим)


Дестинации

Всички дестнации

Новини

Бюлетин