КАПАДОКИЯ – ЗЕМЯ НА ДИВИТЕ КОНЕ

Продължителност: 5 дни / 4 нощи

Вид транспорт: Автобус Автобус

Дати на отпътуване: 22.03.2023, 24.05.2023Цена от: 499лв.Дата Цена Запитване
22.03.2023 - 26.03.2023 от 499 лв. запитване
24.05.2023 - 28.05.2023 от 499 лв. запитване
ПРОГРАМА


1 ден - Отпътуване от София в 01:00 ч. от Автогара Сердика , от Пловдив в 02:30 ч. от OMV до хотел Санкт Петербург.  Преминаване през ГКПП Кап. Андреево-Капъ куле.
Пристигане в Анкара. настаняване в хотела***. Туристическа програма в град Анкара - столица на Република Турция и един от най-оживените градове в страната - Мавзолея на Ататюрк, Националният площад с конната статуя на Ататюрк. Възможност за разглеждане на Музея на Анадолските цивилизации, в който се съхранява уникална по рода си колекция от експонати от палеолита и неолита, както и находки, свързани с хетите, с фригийците и с римската цивилизация. Вечеря. Нощувка.

2 ден –  АНКАРА - Кападокия
Закуска. Отпътуване за района на Кападокия. Фотопауза при соленото езеро - Туз Гьолу/Соленото езеро/, разположено на 905 м надморска височина. Настаняване в хотел***+ в района на Кападокия. Туристическата програма, включена в пакетната цена с местен екскурзовод. Посещение на подземния град Каймаклъ – най - големият в Кападокия, възникнал вероятно в края на второто хилядолетие преди новата ера. Той достига до около 80 м дълбочина и е съставен от вкопани във вулканичните скали жилищни и обществени помещения на няколко нива свързани с тунели. Следва разглеждане на Юргюп – едно от най-старите селища в района, известно с винарството си и с традициите си в ръчното тъкане на килими. Разглеждане на произведения на местни грънчари в Аванос /наричан в древността Венеса/, изработени по традиционен начин, запазен още от времето на хeтите. Разглеждане на Червената долина на Дервент. Връщане в хотела. Посещение на емблематичната местност Зелве – с три долини и с няколкото селища от жилища в скалните комини, в които също са живели ранни християни, намерили тук убежище от гоненията на римските войници, а според преданията преди тях те са били обитавани от добри духове. Вечеря. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на шоу на “Въртящите се дервиши “. Нощувка.

3 ден –Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане полет с балон над Кападокия (мероприятието се провежда рано сутринта около 05.30 ч. В цената е включен трансфер, лека закуска, шампанско, застраховка и сертификат. Кападокия е смятана за най-впечатляващото и вълнуващо място за полет с балон).
Програмата продължава с Пашабаа - район със скални пирамиди сред лозови масиви, известен в миналото като Долината на монасите. Посещение на долината на Гьореме(UNESCO), изпъстрена с характерните за цяла Кападокия скални пирамиди и няколко църкви, издълбани в скалите от първите християни, установили се в района по време на Римската империя - Църквата с ябълката, Църквата Света Варвара и др. Отпътуване към град Учхисар с неговата цитадела, от върха на която човешкия поглед може да обхване цялото вълшебство на околния пейзаж. Връщане в хотела. Вечеря. По желание и срещу допълнително заплащане – посещение на представление с ориенталски танци. Нощувка.

4 ден - Закуска. Отпътуване за Истанбул.  Пристигане в Истанбул. Нощувка.

5 ден – Закуска

Отпътуване 08:00 за Одрин. Разглеждане на най-голямата джамия в Турция – Селимие .Свободно време за покупки.

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус по описания маршрут
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*  в  Анкара
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*  в  Кападокия
 • 1 нощувка със закуска в хотел – 3*  в  Истанбул
 • Посещение на соленото езеро Туз Гюлю;
 • Панорамна обиколка на Кападокия;
 • Богата туристическа програма по целия маршрут;
 • Лицензиран местен екскурзовод на български език по време на пътуването;
 • Водач-придружител от Туроператора;
 • Туристическа програма с местен екскурзовод по маршрута
 • Медицинска застраховка на стойност 5000 EUR за лица до 64.99 год.;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания
 • Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 100 лв.
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 г. до 74г. - 8.00 лв. (задължително доплащане). Лица над 74 г. се задължават сами да направят мед. застраховка и да я представят на туроператора.
 • Допълнителни екскурзии:


- Автентичен ритуал на Дервиши с танца Сема - 25 евро;
-Разходка с камила-около 40 евро
- Разходка с балон над Кападокия - около 160 евро,
- Посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма. (Менюто включва плодови салати, ядки и напитки, местно производство без лимит) - 25 евро:

 • Музейни такса

- Музеят на Анадолските цивилизации в Анкара - около 45 турски лири
- Кападокия - Каймаклъ - около 50 турски лири
- Гьореме - Музей на открито - около 75 турски лири
- Ючхисар крепостта -около  15 турски лири
- Зелве - вход за комплекса -около  20 турски лири


Дестинации

Всички дестнации

Новини

Бюлетин