Париж – градът на любовта

Продължителност: 6 дни / 5 нощи

Вид транспорт: Самолет Самолет

Маршрут: Русе - Букурещ - Париж- Букурещ - Русе

Дати на отпътуване:Цена от: 0лв.Дата Цена Запитване
Програма
Дж. К. Честъртън: "Дори ако човек падне от Луната в Париж, той веднага ще почувства, че се намира в столицата на една велика държава“.

ПРОГРАМА:

02.05.2022г. - Трансфер от Русе до летището в Букурещ  в 02:30 ч. за полет до Париж в 07:05 ч. Пристигане в 09:15 ч. на летище Шарл дьо Гол. Трансфер до хотела и оставяне багажа за съхранение на рецепция.  Кратък отдих и започваме с покоряването на Парижките забележителности – Кметството (Hotel de Ville), кулата Сен Жак, Понт Ньоф, Парижката "Света Богородица" – едно от най-великолепните постижения на готическата архитектура, площад Шатле и Театъра, църквата Сен Шапел, площада и фонтана Сен Мишел. Свободно време. Нощувка. 
 
03.05.2022г. - Закуска. Денят започва с посещение на Триумфалната арка, разходка по Шан-з-Елизе, “Плас Конкорд”. За кратко той се е наричал и „Площадът на Революцията“, естествено по време на Френската революция. На него е била издигната гилотина, на която са обезглавени крал Луи XVI и кралица Мария Антоанета. През XIX век в центъра на площада се поставя огромен египетски обелиск, подарен и пренесен от Луксор. Обелискът датира повече от 3000 години. По-късно до него се построяват и два фонтана, дело на Jakob Ignaz Hittorff. Негово дело са и осемте фигури, намиращи се във всеки ъгъл на площада, изобразяващи осемте най-големи градове във Франция – Марсилия, Бордо, Страсбург, Лил, Руан, Нант, Брест. Продължаваме през градините Тюйлери до Лувъра. Най-големият национален музей на Париж и най-посещаваният. Преди да стане музей, сградата се е използвала като военно укрепление и кралска резиденция. Посещение на музея в 14:30 ч. (срещу допълнително заплащане и заявка с eкскурзоводско обслужване). Свободно време. Нощувка.
 
04.05.2022г. - Закуска. Турът започва с посещение на Гранд Опера. Опера Пале Гарние (Opera Palais Garnier) е най-известната френска Опера, намираща се в Париж.Историята на парижката опера започва с Луи 14-ти, известен като краля Слънце. Той нарежда да се създаде институция на име Френска опера и да се построи специална сграда, в която тя да се помещава. Oт нареждането на Луи 14-ти до наши дни са построени 14 сгради, в които да се провеждат оперните изпълнения. Последната е завършена през 1989 г. и тя, заедно с Парижката опера, днес се водят под общото название "Държавна парижка опера". Продължаваме към площад Вандом, градините на Пале Роял, Комеди Франсез. Посещение на Кралският дворец във Версай в 13:45 ч. с организиран транспорт и гид – срещу предварителна заявка и заплащане. Версайският дворец, или просто Версай, е резиденция на френските крале, намираща се на 20 км от Париж. Версайският дворец е най-значителният архитектурен паметник на френския абсолютизъм. Версай не просто служи за резиденция, но и е замислен като архитектурен паметник, в който новият стил на живот и светогледът трябва да намерят най-пълен и ясен израз. Строежът на Версай не е дело само на архитекти, но и на техници – строители и инженери. Налага се да се пресушават блата, да се прокарват пътища, да се докара вода за басейните – във всичко това намират приложение постиженията на 17 век.
Свободно време или възможност за разходка с корабче по Сена. Нощувка.
 
05.05.2022г. - Закуска. Разглеждане на Площада на Бастилията. В днешно време там има множество кафенета, барове, киносалони, сградата на Бастилската опера и юлската колона. Колоната е построена в чест на загиналите в революциите през 1830 г. и 1848 г. По-интересна е бурната история на самото място. В периода 1370 – 1383 г. тук е построена Бастилията като част от защитата на Париж. През XVII в. зданието е използвано като затвор, където са затваряли политически, религиозни затворници, бунтари. През този период там са затваряни и много знаменитости. Затворът е бил един наистина голям разход за страната. На 14 юли 1789 г. бастилията е обсадена и разрушена до основи. Оттогава на 14 юли се празнува Денят на Бастилията, националният празник на Франция. Ще продължим към квартала Маре и Латинския квартал, Сорбоната, Пантеона, Центъра Жорж Помпиду. Националният център за изкуство и култура „Жорж Помпиду“, известен като „Център Жорж Помпиду“, „Център Помпиду“, „Бобур център“ или, разговорно, „Бобур“ е многокултурно учреждение, намиращо се в квартала „Бобур“, четвърти арондисман в Париж, между квартала на Халите и квартала Маре. Центърът е плод на желанието на Жорж Помпиду, тогавашен президент на Френската република, да създаде в сърцето на Париж оригинална културна институция, изцяло посветена на създаването на модерно и съвременно изкуство, където пластичното изкуство ще съжителства с книги, дизайн, музика и филми. Свободно време.Нощувка. 
 
06.05.2022г. - Закуска. Посещение на Дома на Инвалидите, Трокадеро (Двореца Шайо), Марсово поле(Айфеловата кула се издига в северозападния край на парка "Марсово поле" в Париж, край река Сена. Превърнала се е в един от най-популярните символи на града и Франция, и една от най-известните конструкции и атракции в цял свят), музея на Роден. Свободно време за посещение на музея Д’Орсе. Д'Орсе, или Музеят на Орсе е основан през 1986 г. , на левия бряг на река Сена. В музея са изложени творби на френското изкуство от периода от 1848 до 1914 г., включително картини, скулптури, декоративни изделия и фотографии. Д,Орсе съхранява най-богатата колекция в света на произведения на импресионисти. Мястото е известно сред парижани и като среща на меценати. В музея, съхранил толкова история, диша духът на Пол Гоген, там са последните работи на Ван Гог, картините на Едуард Мане, Клод Моне и много други велики майстори на четката. Нощувка.
07.05.2022г. -   Закуска. Свободно време. Трансфер до летището в 07:00 ч. за полет до Букурещ в 10:05 ч. и пристигане на летище Отопени, Букурещ в 14:00 ч. Трансфер до Русе.
 
*Забележка: Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
 
Цена: 1290 лв. на възрастен в двойна стая.*
Цена за трети възрастен: 1290 лв.
Цена за дете до 12 години с двама пълноплащащи възрастни: 1193 лв.
Цена за възрастен в единична стая: 1730 лв.
 
* -100  лв. на възрастен в двойна/тройна/единична стая
при записвания до 31.01.2022 г.
*Краен срок за потвърждение: 30 дни преди началото на пътуването.
 
В цената е включено:
 1. Самолетен билет Букурещ – Париж Шарл дьо Гол – Букурещ с включен ръчен багаж  40х30х20 см. до общо 10 kg.
 2. 5 нощувки със закуски в хотел „Ibis Paris 17 Clichy-Batignolles 3* в Париж; 
 3. Трансфери Русе – Букурещ – Русе;
 4. Трансфери летище Париж-хотел-летище Париж;
 5. Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица под 65 г. за целия престой;
 6. Екскурзоводско обслужване на български език по описаната програма;
 7. Водач от MG Travel™ при минимум 20 души.
 
В цената не е включено:
 
 • Посещение на кралския дворец във Версай с организиран транспорт, екскурзовод на български език и входен билет: 55 евро/108 лв. на възрастен и 40 евро/78 лв. за дете до 18 г.
 • Посещение на Лувъра с включен входен билет и екскурзовод на български език: 39 евро/76 лв. на възрастен и 22 евро/43 лв. за дете до 18 г.
 • Доплащане за чекиран багаж до 23 кг. – 120 лв. за двете посоки( по желание, подлежи на препотвърждение към момента на закупуване).
 • Входни такси в посещаваните обекти. Възможност за закупуване на музеен пас: http://en.parismuseumpass.com/  
 • Градска такса. Заплаща се на място в хотела от туристите.
 • Транспортни разходи на място;
 • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица на и над 65 г.: 3 лв. на човек на ден /заявява се и се заплаща предварително от България/;
 • Разходи от личен характер.
*Забележка: Входните такси на обектите подлежат на препотвърждение.
 
*Забележка: Туроператора си запазва правото да прави промени по програмата.
 
При записване се внася депозит от 30%, а доплащането на остатъкът от сумата се извършва до 30 дни преди датата на отпътуване.
 
Всички цени се заплащат в лева по курса на БНБ за деня в брой или по банков път. Върху офертните цени не се начислява ДДС. Фактури се издават с неначисляване.
 
АСПРО МГ ЕООД има сключена Застраховка “ Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.42 от Закона за туризма, полица с номер 03700100003164/12.03.2022 г. на „Евроинс“ АД.


Брошура
Договор


 

Дестинации

Всички дестнации

Новини

Бюлетин