Троя – Кушадасъ – Ефес – Памуккале – Истанбул

Продължителност: 5 дни / 3 нощи

Вид транспорт: Автобус Автобус

Дати на отпътуване: 27.04.2023Цена от: 489лв.Дата Цена Запитване
27.04.2023 - 01.05.2023 от 489 лв. запитване

1 ден:

Тръгване от София в 20:00 часа, нощно преминаване на ГКПП Капитан Андреево. Преминаване на Дарданелите с ферибот призори.

2 ден:

Сутринта – Посещение на античния град Троя . Пристигане в Кушадасъ по обяд. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ден:

Закуска. По желание – посещение с професионален екскурзовод на храма на Артемида, Параклиса на Дева Мария -малка къщичка в подножието на връх в Славеева гора – едно от най-важните места за посещение от целия христиански свят.Да се поклониш и запалиш свещ пред иконите, по една за живите , и по една за починалите, да се пречистиш духовно, да пийнеш вода от целебния извор за здраве, любов и късмет, да налееш за близките си и да вържеш листче с желание на Стената на желанията…, божията майка Мария непрекъснато дарява вярвящите със здраве и късмет и най-добре запазеният античен град по Средиземноморието – Ефес – Древния Ефес! Градът легенда за гърци и римляни.Най-голямото поле в света на руини, разположени под върха на Пион и Бюлбюлдаа, близо до третото чудо на света – Храма на Артемида, най-големият музей на открито в съвременна западна Турция създаден благодарение на многовековните усилия на безброй хора, днешният Ефес е нещо което непременно трябва да се види. Връщане в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка.

4 ден:

Закуска. По желание – посещение на природния феномен Памуккале – Памуккале в превод означава крепост от памук , една приказка в бяло от сталактити на открито, замръзналите водопади с долина 4 км и ширина 500 м са на възраст 100 хил.години и древният град Хиераполис, разположени в подножието на планината Кокалез. Незабравима гледка са и каменните гробници и древния басейн на Клеопатра. Античните бани от 2в. са приютили музея с красиви експозиции. Връщане в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка.

5 ден:

Закуска. Отпътуване за град Истанбул . Свободно време и възможност за шопинг в град Истанбул,посещение на Капалъ Чаршъ.

6 ден: Рано сутринта пристигане в София.

Дете настанено с двама възрастни от 4.99-11.99г-279лв.

 Транспорт с автобус 3*;
 Медицинска застраховка;
 Три нощувки;
 Три закуски;
 Три вечери в хотел 3* в Кушадасъ;
 Водач от фирмата по време на пътуването и пестоя в Турция;
 Посещение на град Истанбул;
 Панорамна обиколка на град Истанбул;
 Фериботни такси;

•Посещение на Ефес и Дома на Дева Мария, с включени екскурзоводско обслужване и входни такси – 50 евро;

• Целодневна екскурзия до Памуккале, с включени екскурзоводско обслужване и входни такси – 50 евро;

• Входна такса за Троя – около 80лири 


Дестинации

Всички дестнации

Новини

Бюлетин