УИКЕНД ДО ИСТАНБУЛ И ЛОЗЕНГРАД ОТ БУРГАС

Продължителност: 4 дни / 2 нощи

Вид транспорт: Автобус Автобус

Дати на отпътуване: 16.02.2023, 02.03.2023Цена от: 145лв.Дата Цена Запитване
16.02.2023 - 19.02.2023 от 159 лв. запитване
02.03.2023 - 05.03.2023 от 159 лв. запитване

               ИСТАНБУЛ – ГРАДЪТ НА СПИРАЩИТЕ ДЪХА ГЛЕДКИ, КЪДЕТО ЕВРОПА СРЕЩА АЗИЯ…

             "Улиците на Истанбул са картина, която човек трябва да види веднъж в живота си." – Марк Твен

Маршрут: Бургас - Истанбул - Лозенград – Бургас

Дати на отпътуване: 26.01.2023, 16.02.2023, 02.03.2023 г. 

4 дни / 2 нощувки / 2 закуски

 

 

1-ви ден:Отпътуване от Бургас  в 20.00 ч.. Нощно преминаване на граничните пунктове.

2-ри ден:Пристигане в Истанбул рано сутринта. Настаняването в хотела става след 14.00 ч, но ако има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват, ако няма свободни стаи оставят багажа на рецепция. По желание (срещу доплащане) панорамна обиколка на Истанбул с посещение на Българската желязна църква „Свети Стефан“, след това свободно време за разходка из кокетните улички с разноцветни сгради на квартал Балат, където ще може да се опита невероятното турско кафе приготвено на пясък. Обиколката продължава към площада Истикял.Свободно време за разходка. Връщане в хотела. Свободно време. 

По желание (срещу доплащане):
• вечеря в ресторант с турска шоу-програма (куверта включва програма, вечеря и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки) ИЛИ
• вечеря на кораб по Босфора (куверта включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки) ИЛИ
• вечеря в рибен ресторант на моста Галата с гледка към мястото, където се сливат водите на Мраморно море, Златния рог и Босфора (куверта включва трансфер, вечеря и 2 напитки по избор). Нощувка.

3-ти ден:Закуска. В 08.30 ч.

По желание (срещу доплащане) разходка с корабче по "Босфора" – една незабравима разходка, по време на която, ще чуете пленителният разказ на екскурзовода за двореца Долмабахче, за най-скъпият хотел в града - двореца Чъраан сарай, за изящната джамия Ортакьой, за двата моста над Босфора, за крепостите Румели и Анадолу хисар и най-красивият летен дворец на Османската империя Бейлербей, за кулата на девицата – Къз кулеси и др.

След това свободно време или по желание (срещу доплащане) посещение на султанския дворец „Долмабахче”, наричан още „Турският Версай“ с екскурзовод на български език. В този дворец е починал първият президент на Република Турция – Мустафа Кемал Ататюрк. Връщане в хотела. Свободно време.

По желание (срещу доплащане) вечерна обиколка с посещение на най-голямата джамия в Турция - Чамлъджа и МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL. Отпътуване за Азиатската част на града с преминаване по първият мост над пролива Босфор, където се посещава Буюук Чамлъджа Джамия, след което се продължава към МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – със светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за "най-големият" басейн в Европа. Свободно време. Вечерта връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден:Закуска.Бонус: Посещение на мол "VIA PORT VENEZIA" Отпътуване за град Лозенград. Кратък престой в центъра на града (около 45мин.) за  почивка. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в Бургас.

 • Транспорт с лицензиран автобус 3*;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3*;
 • Посещение на град Лозенград;
 • Бонус!!! Посещение на мол " VIA PORT VENEZIA"
 • Пътни такси;
 • Медицинска застраховка 
 • Водач от туристическата агенция
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания
 • Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 65 лв.
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 г. до 74г. - 4.00 лв. (задължително доплащане). Лица над 74 г. се задължават сами да направят мед. застраховка и да я представят на туроператора.
 • Доплащане за качване при мин. 10 човека от Благоевград – 20 лв., от Дупница и Радомир – 15 лв., от Перник – 10 лв.;
 • Допълнителни екскурзии:

- Панорамна обиколка с местен екскурзовод – 15 евро, за дете до 10 г. – 10 евро;

Куверт за местно атракционно заведение - Гар Мюзик Хол - 25 eвро, за дете до 10 г. – 20 евро;

- Куверт за рибен ресторант на моста Галата – 25 евро, за дете до 10 г. – 20 евро;

- Куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 45 евро, за дете до 10 г. – 30 евро;

- Разходка с корабче по Босфора с местен екскурзовод на български език - 20 eвро, за дете до 10 г. – 12 евро;

- Разглеждане на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език – 45 евро (с включена входна такса за основната сграда и харема), за дете до 10 г. – 35 евро;

-Вечерна автобусна разходка с посещение на джамията Чамлъджа и МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL - 17€, за дете до 10 г. – 12€;


Дестинации

Всички дестнации

Новини

Бюлетин