Почивка в Мексико

Продължителност: 10 дни / 7 нощи


Дестинация: Канкун, Мексико

Дати:

Цена от: 0.00 лв.


Резервирай

Начална дата Крайна дата Цена Резервация
Програма
Мексико не е само пустиня, евтина работна ръка и такос. Има един град, който е събрал в себе късчета от рая, лукса, историята и мистерията. Най-красивият и предпочитан мексикански курорт е Канкун. Намира се на полуостров Юкатан в мексиканския щат Кинтана Роо, който е бил земя на маите.
Канкун има интересна история. Планиран е като град с идеята да докара чужда валута на мексиканска земя през далечната 1967г. Тогава местната банка с американски партньори прави проучване и започва строителство със стартов капитал от 27 милиона долара. По това време островът е бил обитаван едва от 3-ма души, които се грижели за кокосова плантация и още 117 в Пуерто Хуарес (близко рибарско селище с функция и на военна база).
Повече от 40 години по-късно, островът е дом за над 600 000 жители и любима дестинация на над 4 млн туристи годишно.
Първото, което прави впечатление, са безкрайните бели плажове и тюркоазената вода. На острова има над 250 слънчеви дни, така че ще можете да изследвате спокойно невероятният морски свят по крайбрежната ивица. В Канкун има изобилие от скъпи хотели, първокласни яхти, клубове, дискотеки, бутици, шопинг центрове. Истинска атракция са археологическите богатства, древните руини, индианските пирамиди, отвеждащи в магическата цивилизация на маите.
Почивката ви е допълнена и от възможността за различни водни спортове – плуване, риболов, гмуркане, разходка с делфини. Не пропускайте да се разтъпчете в тропическия остров Конзумел, недалече от Канкун или да посетите курорта Плайа дел Кармен, прочут с интригуващия си подводен свят.
За по-авантюристично настроените туристи огромно забавление е изследването на сенотите и пещерите. “Сенот” е дума от езика на маите, която в буквален превод означава бездна, пропаст. Сенотите са отвори на повърхността, които водят надолу под земята. От научна гледна точка това са сладководни басейни под земята, но за маите са били извор към живота, вход към отвъдното и място за общуване с Боговете. На полуостров Юкатан почти няма сладководни реки, но за сметка на това има мрежа от подземни канали, до които се стига именно през сенотите.
На повърхността приключенията са в джунглата. Природните паркове “Ксарет”, “Гарафон” и аквариума “Хел-ха” предлагат гмуркане, плаване, среща с диви животни.
Канкун се намира непосредствено до Ел Рей (Кралят) – археологическа находка от посткласическия период. Тя включва площади, заобиколени от постройки и няколко платформи, свързани с пътека. Името на тази майска забележителност идва от намерен там скелет, за когото се предполага, че е на последния крал на Маите.

SUPER OFFER - NO NAME HOTEL 3* за 15.03.2022 г. - 2299 лв. на човек в двойна стая със закуска/ 2499 лв. на човек в двойна стая AIl inclusive.

SUPER MEGA SALE OFFER -200 лв. ОТСТЪПКА за ВТОРИ ВЪЗРАСТЕН за резервации направени до 28.02.2022 г. / не важи за NO NAME HOTEL 3*/

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – ВТОРИ ДЕН: София - Истанбул - Канкун
Заминаване от София за Истанбул, с последващ полет за Канкун. Пристигане на следващата сутрин. Посрещане от представител на фирмата и трансфер до избрания от Вас хотел, настаняване, свободно време и нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – ОСМИ ДЕН: Канкун
Закуска. Свободно времe за плаж или екскурзии по желание.

ДЕВЕТИ ДЕН - ДЕСЕТИ ДЕН: Канкун - Истанбул - София
Закуска. Освобождаване на хотела до обяд. Трансфер до летището за полет до София през Истанбул.


ВАЖНО: За всички туристи на туроператора, пътуващи по програми през 2022, за които се изисква отрицателен резултат от проведен PCR тест за влизане в съответната държава или при прибиране в България, ТУРОПЕРАТОРЪТ е договорил преференциални цени за тестване в лаборатории "Рамус" в цялата страна.
Цената на PCR тестовете в Лаборатории Рамус е 90 лв, като туристи на туроператора  ползват отстъпка от 20 % или заплащат 72 лв. При по-големи групи, Туроператорът предоставя доп. 10 % отстъпка.

Полетно разписание с Turskish Airlines
Дата Номер на полет Маршрут Излита Каца
20.01 TK1030 София - Истанбул 21:15 23:40
21.01 TK 181 Истанбул - Канкун 02:30 12:55
28.01 TK 181 Канкун - Истанбул 14:25 10:10
29.01 TK1027 Истанбул - София 20:10 20:25
 
Дата Номер на полет Маршрут Излита Каца
15.02 TK1030 София - Истанбул 21:15 23:40
16.02 TK 181 Истанбул - Канкун 02:30 12:55
23.02 TK 181 Канкун - Истанбул 14:25 10:10
24.02 TK1027 Истанбул - София 20:10 20:25
 
Дата Номер на полет Маршрут Излита Каца
16.03 TK1030 София - Истанбул 21:15 23:40
17.03 TK 181 Истанбул - Канкун 02:30 12:55
24.03 TK 181 Канкун - Истанбул 14:25 10:10
25.03 TK1027 Истанбул - София 20:10 20:25


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
 • от третия ден, следващ записването до 60 дни преди датата на пътуването – 35% (тридесет и пет процента) от общата цена на пътуването.
 • от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.
 • по-малко от 29 дни преди датата на пътуването или неявяване /no show/ - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
 • Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 20 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.

Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната
 • Подписване на договор за организирано пътуване

ПЛАЩАНИЯ:
 • Депозит в размер на 50%
 • Пълно плащане – 45 дни преди датата на заминаване
 • Плащанията се извършват по банков път или в офиса на туроператора

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
 • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
 • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Мексико е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане
 • Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
 • Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД "ЕВРОИНС" АД, застрахователна полица № 03700100003718 от 09.02.2022 г.
 • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.
 • Местна валута - Мексиканско песо

Екскурзии от Канкун:
 
 • Чичен Ица с включен обяд - 228 лв.

Чичен Ица е едно от основните археологически обекти на полуостров Юкатан. Преди да стигнете до археологическия обект, ще направите спирка в едно вълшебно градче Валядолид, колониален град на полуостров Юкатан. По време на екскурзията ще получите информация от екскурзовод на английски език, относно комплексът. Той е основан през 525 г. преди Христа и е признат за едно от новите чудеса на света, обявен е от ЮНЕСКО за световно културно наследсто. В този впечатляващ комплекс ще видите пирамидата на Кукуклан, стената на жертвоприношенията, обсерваторията, стената на черепите и най-големият съд, където шепотът се чува на километри далечина поради мощните акустични свойства на структурата си. Ще имате възможност да обядвате в мексиканси шведски стол в някой от ресторантите в района. В цената не са включени вход за пирамидата и напитки.
Продължителност на екскурзията: от 07:00 – до 19:00 – около 12 часа. Начална точка на екскурзията – хотелите рапзоложени в хотелската част на Канкун ще бъдат вземани от рецепцията на хотела, в който са отседнали; за тези които са отседанали в хотели в централната част на Канкун, сборният пункт ще бъде хотел Oasis Smart. Носете удобни обувки, фотоапартат, бански костюми, кърпа, слънцезащитен крем и шапка.

 
 • Остров Муерес с катамаран - 189 лв.

Насладете се на един прекрасен ден на Карибите – разходка с катамаран от Канкун до остров Муерес. По време на пътешествието ще се видите на впечатляващите и изключително красиви коралови рифове в тюркоазените води на Карибско море. Ще имате възможността да се насладите на красотата на Карибите, на пищна тропическа джунгла и на невероятното наследство от цивилизацията на маите. Остров Муерес е едно от природните съкровища на Мексико и истински земен рай. Времетраене на екскурзията: от 09:15 – 17:15 часа. Моля имайте предвид, че мястото не е препоръчително за гости с обриви / кожни заболявания или бременни жени. Трансфер от/до хотела.

 
 • Вечеря с омари на борда на пиратския кораб Jolly Roger - 212 лв.

Изживейте пиратски легенди на борда на галеона на Jolly Roger. Насладете се на вкусна вечеря с лобстери, докато гледате грандиозното пиратско шоу. Бумът на оръдието означава, че шоуто е на път да започне. Jolly Roger ще ви бъде домакин и церемониал-майстор за вечерта. Той ще Ви запознае с екипажа си и ще Ви разкаже за невероятните приключения в открито море.
По време на вечерята ще Ви сервират самите пирати, но бъдете внимателни докато се храните, може друг кораб да се приближи тихо в тъмнината и да Ви нападне. Не се страхувайте, Jolly Roger ще издаде заповеди на хората си да заемат бойни позиции, оръдията са готови за огън. Пирати, въоръжени до зъби с мечове и пистолети ще скочат от такелажа надолу до палубата, където следва бой с мечове между екипажите, озвучен с невероятни звукови и светлинни ефекти.
Вечерята е богата – омари, бюфет от салати, задушени зеленчуци, ориз, печени картофи и десерт. Неограничено количество мексикански напитки по време на пътуването. Елате с нас на това приключение в открито море.
Цената не включва трансфер до пристанището.

 
 • Вход за Dolphin Ride - 190 лв

Dolphin Ride е програма, с която ще имате възможността да прекарате много време с делфини във водата и на платформа. Ще имате възможността да плувате свободно с делфините, а също така ще може и да разгледате подводния свят със специални очила. Интересна част от програмата е, че ще получите една голяма целувка от делфин!
Черешката на тортата е обиколка на басейна върху делфин!
Продължителност на програмата – 45 минути.
Не включва трансфери!

 
 • Xplor парк Ривиера Мая - 370 лв.

Провокирайте и тествайте собствените си емоции, докато се забавлявате в най-добрият екотуризъм парк в Ривиера Мая – Xplor. Паркът е разположен на площ от 6 мили и разполага с единадесет вълнувъщи въжени линии/пътеки https://www.youtube.com/watch?v=ar1l2bv18VE. Ще изживеете едно пътешествие в джунглата на безспирни превозни средства. Ще се потопите в подземен рай, в който може да плувате заобиколени от сталактити и сталагмити. Следва рафтинг по уникален маршрут и не на последно място богат обяд на блок маса, който ще Ви зареди с енергия.
Цената включва входен билет, обяд и напитки; и трансфери.
Паркът работи всеки ден от 9.00 до 17.00ч.

 
 • Tulum и Xel-Ha - 349 лв.
Полюбувайте се на красотата на древната архитектура в Тулум, единственият град на маите, който гледа към кристално синьото Карибско море, а след това изживейте приключение, достойно за самия Властелин на маймуните в Xel-Há, най-големия естествен аквариум в света, където може да се гмурка с шнорхел в лазурните води или просто да се наслаждава на топлото мексиканско слънце.
Гледката на руините на Тулум ще ви изуми, когато те бавно се появяват над хоризонта и във вашата зрителна линия. Кацнал на върха на величествена скала и с изглед към поразителното, почти неестествено синьо на Карибите, Тулум беше град със стени и, според мнозина, голямо пристанище на маите. Руините са призрачни, но стоят стоически в противоречие с изминалото време. Съзерцавайте невероятните стенописи, които покриват стената на един храм; вижте зловещия Храм на низходящия Бог; да се възхищаваме на храма на бога на ветровете; и накрая, но не на последно място, открийте великолепния Ел Кастило, храмът, построен върху скала с великолепна гледка към брега.
Продължете към Xel-Há, естествен аквариум, известен по целия свят със своите ярко оцветени тропически риби, които се спускат под повърхността. Той също така може да се похвали с драматични варовикови образувания, които създават чудесен фон. Изпробвайте храбростта си в шеметния Камък на храбростта; опитайте коварния Трепачанга; „освежаващата“ Салпичанга; и вълнуващия полет на Mo. И след всичко това, можете да се отпуснете с гмуркане с шнорхел, плаване в мангрова гора или просто разпускане на хамак.
Продължителност: около 10 часа, от 07:20 до 17:30ч.

 
 • Xcaret Basic с трансфер - 319 лв.
Посетете Xcaret, един от най-забележителните природни паркове в Мексико. Насладете се на уникална обиколка из най-зрелищния еко-археологически парк в страната. Повече от хиляда години Xcaret е бил един от най-важните центрове, където древната цивилизация на маите е провеждала своите церемонии. Ще се разходите из красивата и загадъчна мрежа от тъмни реки, дълбоки басейни и блестящи лагуни. А по пътя ще се срещнете с многобройни мексикански създания, като гигантски пеперуди и костенурки.
Времетраене на екскурзията - 09:00 - 21:00 часа, с трансфер от / до хотела. Цената включва транспорт и входен билет. В цената не е включена екипировка за гмуркане, напитки и храна.

Всички екскурзии се провеждат на английски или испански език. В цените на екскурзиите не са включени еко такси, пристанищни таски и подобни, ако се изискват такива!
Допълнителни екскурзии
Допълнителни услуги
Название Включена Избираема Цена
Самолетен билет: София – Истанбул - Канкун – Истанбул - София с включени летищни такси ДА    
7 нощувки в хотел по избор в Канкун или Ривиера Мая ДА    
Трансфер летище – хотел – летище ДА    
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5 000 евро ДА    
Чичен Ица   ДА 228 лв.
о. Муерес с катамаран   ДА 189 лв.
о. Муерес и Контой с катамаран   ДА 299 лв.
Вход - Вечеря с омари на борда на пиратския кораб Капитан Кук   ДА 180 лв.
Вход за Dolphin Ride   ДА 190 лв.
Tulum and Xel-Ha   ДА 349 лв.
Xcaret Basic   ДА 319 лв.
Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г.   ДА 27 лв.
Xplor парк Ривиера Мая   ДА 370 лв.
Отстъпка от цената   ДА -100 лв.
 
 • Самолетен билет: София – Истанбул - Канкун - Истанбул– София с включени летищни такси;
 • 7 нощувки в хотел по избор в Канкун или Ривиера Мая;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5 000 евро.

 
 • Разходи от личен характер.
 • Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 27 лв.
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ до 5 дни след сключване на договор – препоръчително.
   
   

Дестинации

Всички дестнации

Новини

Бюлетин